Tagliatelle alla gricia
Questa ricetta facile e veloce soddisfa qualsiasi palato.
Piatto
Primi
Cucina
Italiana
Porzioni
Tempo di preparazione
2
persone
10
minuti
Tempo di cottura
Tempo Passivo
20
minuti
1
ora
Porzioni
Tempo di preparazione
2
persone
10
minuti
Tempo di cottura
Tempo Passivo
20
minuti
1
ora
Ingredienti
175
g
tagliatelle
200
g
Pancetta
a striscioline
Per il pesto
1
spicchio
aglio
12.5
g
Pinoli
50
g
basilico
6.25
cl
olio di oliva
extra vergine
27.5
g
parmiggiano
grattuggiato fresco
Istruzioni
Preparazione Pesto
We’ll be using a food processor to make the pesto. Put the garlic, pine kernels and some salt in there and process briefly.
Add the basil leaves (but keep some for the presentation) and blend to a green paste.
While processing, gradually add the olive oil and finally add the Parmesan cheese.
Finishing the dish
Bring a pot of salted water to the boil and cook your tagliatelle al dente.
Use the cooking time of the pasta to sauté your bacon strips.
After about 8 to 10 minutes, the pasta should be done. Drain it and put it back in the pot to mix it with the pesto.
Present the dish with some fresh basil leaves on top.
Recipe Notes
Questa sezione può essere usata per qualsivoglia cosa.